In Israël worden al duizenden jaren druiven geteeld en wijn geproduceerd, maar in de afgelopen jaren heeft Israël een explosie van wijncultuur mogen meemaken. Er zijn veel nieuwe wijnwinkels als paddenstoelen uit de grond geschoten, dit over heel Israël. Evenals een tal van verschillende wijnen, druivenrassen, wijnbouwgebieden en zelfs wijnbladen, wijnschrijvers, sommeliers, wijnrestaurants en degustatie clubs. De evolutie was onontkombaar. Wijngaarden werden aangeplant op de betere terroirs. Hoger gelegen en koelere gebieden werden opgezocht, wijnbedrijven gingen alle principes toepassen die ook in landen als Frankrijk worden toegepast om kwaliteitswijn te maken. De wijnsector bloeit vandaag de dag in Israël, met meer dan 300 wijnbedrijven. De kwaliteit varieert van standaard tot klassen die internationaal de concurrentie aankunnen tot wereldklasse. Sommeliers en wijnretailers van over de hele wereld hebben interesse in Israëlische wijnen. Hierdoor groeit de export aanzienlijk. Israël exporteert wijnen naar de Vereningde Staten en Canada maar ook naar Europa.